Att hitta en riktig pärla till restaurang, en sån där som få känner till men som överraskar med en kombination av fantastisk mat, avslappnad stämning och otrolig service, är inte alltid lätt. Men Sardin på Solnavägen 55 i Råsunda är precis det. Detta ställe, som ligger lite dolt i Solna, är ett guldkorn som definitivt förtjänar mer uppmärksamhet. Restaurangen har blivit ett stamställe för mig, och det finns många anledningar till varför jag fortsätter att återvända! Atmosfären på Sardin kan beskrivas som relaxed fine dining. Det är en krog där maten och drycken håller samma höga nivå som du kan förvänta dig på Stockholms finare restauranger som Riche eller Lilla Ego, men med en mer familjär och intim känsla. Menyn varierar, vilket alltid är spännande, och kockarna är otroligt skickliga. Maten? Fantastisk, varje gång! Här känner man sig väl omhändertagen och personalen är alltid genuint engagerade i att ge en oförglömlig upplevelse.Kvällens menyFördrink & aperitif: jag började min middag som jag alltid gör här – med ett glas Champagne eller husets bubbel, en perfekt inledning på kvällen. Till detta kan jag verkligen rekommendera deras ostron som aperitif – ett måste för min sambo som säger att Sardin har Stockholms bästa. Champagne och ostronFörrätt: därefter följer en rad smårätter som vi delar på: Crudo på kammussla med jalapeño, gurka och lime, en rätt med lite hetta som verkligen satte tonen för kvällen. Ndujakroketterna är en annan favorit som jag alltid måste ha, och prosciutton med färskt bröd är en klassiker som aldrig gör en besviken. En nyhet för mig den här gången var Mozzarella di Bufala med Phillibonmelon, oliver och espelette – en kombination som var fullständigt ljuvlig! Till detta rekommenderar jag starkt ett glas Vermentino 2020, ett fräscht vitt vin som rundade av hettan och sältan från smårätterna på ett perfekt sätt. Förrätterna Kammusslor Mozarella di Bufala Prosciutto med bröd Ndujakroketter Vita vinet till förrätternaVarmrätt: när det kom till varmrätten var det inget annat än deras råbiff som lockade mig mest. Råbiff med tryffel, parmesan, mandel och pommes – ja, det är precis så magiskt som det låter. Sardins version av denna klassiker är förmodligen den bästa i hela Stockholm, och för alla tryffelälskare där ute är detta ett måste! Vinet som paras till? Ad Libitum, ett rött vin som verkligen lyfte smakerna i råbiffen och skapade en perfekt balans. Råbiffen Röda vinet till råbiffenEfterrätt: middagen avslutades med husets tiramisu, en riktig klassiker. Jag är ofta ganska petig när det gäller just tiramisu, men Sardin levererar verkligen – den är inte för blöt, inte för söt, utan helt perfekt. TiramisuVill man förlänga kvällen kan man slå sig ner på uteserveringen för ett sista glas vin eller kanske gå över till deras mysiga lilla backficka, ‘Kiosken’, där bartendern kan mixa till precis vad du önskar. Under min sambos 30-årsdag hyrde vi faktiskt hela Kiosken, och det blev en magisk kväll för oss och våra 20 gäster. Sardin levererade som alltid med otrolig service och en personlig touch! Deras chambre séparée, perfekt för större sällskapDet som gör detta till en riktig "hidden gem" är att trots att många har hört talas om restaurangen, är det få som tar sig ut till Solna för att uppleva den. Men tro mig, det är värt varenda minut av resan dit. Rykten säger att till och med GW är ett fan, och det är inte svårt att förstå varför! Oavsett om du planerar en långlunch, en tidig middag innan en show på Mall of Scandinavia eller en mysig date night, så är Sardin ett ställe du inte vill missa. Här får du gourmetmat till otroligt rimliga priser, och menyn är alltid innovativ. Som stammis är det en fröjd att se hur Simon och hans team ständigt utforskar nya smaker och kombinationer. För mig, som bor i Råsunda, är det också extra spännande att de nu i oktober öppnar en deli i samma byggnad. Tänk dig att kunna slinka in för en macka, en kopp kaffe eller lite delikatesser – det kommer garanterat att bli ett nytt favoritställe!Så, om den här menyn inte redan har övertygat dig, tycker jag att du åtminstone ska ta dig ut för en kaffe och uppleva stämningen själv. Sedan lovar jag att du kommer vilja stanna för middagen också!