(PR-resa) Detail time! 💫 Det är få gånger jag blivit så blown away vid ankomst som på Ultima Crans-Montana förra veckan. Från att ha blivit hämtad av vår privata chaufför på Genève flygplats till att vi körde upp genom slingrande alpvägar mot det majestätiska berget, var det en upplevelse från första stund. Och väl framme? WOW! Själva chaleten var... ja, magisk. Designen var allt annat än minimalistisk: sammet, kristallkronor, konst som berättar historier, och Chanel-detaljer här och där. Varje detalj var genomtänkt och varje hörn av huset var Instagram-vänligt. Mitt rum låg högst upp, med en egen balkong som bjöd på en vy över snöklädda toppar. Badrummet? Gigantiskt med både badkar och regndusch, fylld med lyxiga produkter och små, söta detaljer som färska blommor. Det bästa? Måste nog säga att det var den privata biografen och spaet! I mean, att kunna gå från ett dopp i den uppvärmda utomhuspoolen till att krypa ner i en morgonrock och se på en film med en kopp varm choklad– det är drömmen. Och att kunna trycka på en knapp för att beställa in snacks eller Champagne? Heaven, I know! Det var 10 år sedan jag stod på ett par skidor sist, så det var med både nervositet och pirr jag mötte vår skidguide Arthur. Vi började med en enkel nedfart för att känna på det, och till min förvåning satt tekniken fortfarande kvar! Crans-Montanas backar är verkligen inte för nybörjare – här pratar vi röda och svarta backar som slingrar sig genom alplandskapet. Utsikten från toppen, över 3000 meter högt, var något jag aldrig kommer glömma. Solen sken, snön var perfekt och känslan av frihet var total. Lunchen i backen var en upplevelse i sig. På Merbé njöt jag av en klassisk schweizisk rösti med ett glas rosé medan solen värmde ansiktet. Det är de små stunderna som gör skidresor så speciella! Gastronomisk lyx i chaletens hjärtaVår Michelin-kock Yohan var en mästare. Första kvällen bjöds vi på fondue – en helig upplevelse i sig – med alla tänkbara tillbehör. Andra kvällen gick vi all in med en sexrätters fine dining-middag, där min personliga favorit var kycklingen som serverades med en underbar sås och perfekt tillagad potatis. Sista kvällen var det Beef Wellington, och jag är inte säker på att jag någonsin kommer kunna äta det någon annanstans igen utan att bli besviken. Varje måltid ackompanjerades av lokala viner, och sista kvällen fick vi en privat vinprovning där vi lärde oss allt om regionens unika druvor. Byn som överraskadeCrans-Montana är mer än bara skidåkning. Den lilla byn var fylld av lyxbutiker – Louis Vuitton och liknande – men också charmiga små affärer och caféer. Jag älskade att bara strosa runt och ta in atmosfären. Och det är något speciellt med att veta att Roger Moore brukade kalla det här sitt hem. Den perfekta vinterflyktenAtt avsluta dagarna i den uppvärmda poolen eller jacuzzin, med ett glas champagne i handen, var pricken över i:et. Jag känner mig så otroligt tacksam för att ha fått uppleva Ultima Crans-Montana. Det var inte bara en resa – det var en påminnelse om att stanna upp, andas in och njuta av livets små och stora stunder. Känner mig riktigt blessed som fick åka på denna resa precis innan jul. Utvilad och pepp för att avsluta året på topp - med ett glas Champagne i handen såklart! 🥂