Isabelle WallinÄntligen är vi tillbaka! Den här månaden pratar jag med Isabelle Wallin – en matälskare med ett öga för detaljer och en känsla för de där guldkornen man inte får missa 💖1. Vem är du och hur känner vi varandra?Isabelle Wallin heter jag, är 34 år gammal och bor i Stockholm! Jag är en rastlös själ och en livsnjutare med två stora intressen – mat och resor. Jag har drivit mitt Instagram-konto @isabellewalllin sen 2012, men först som ett privat konto och sedan som ett resekonto under namnet @thatswedishtraveller. Under pandemin skiftade jag fokus från resor till att stötta lokala restauranger och valde att byta profilnamn. Efter det har jag fortsatt med restaurangtipsen och har även börjat jobba heltid med krogguider och sociala medier för bokningsappen BokaBord. Vi känner ju faktiskt varandra eftersom jag kontaktade dig till ett samarbete för BokaBord och nu är vi nyfunna vänner, foodies och branschkollegor! 2. Du gjorde en soloresa till Bologna – en riktig matstad! Vad fick dig att åka själv, och vad var det absolut godaste du åt där?Jag reste faktiskt dit 2022 haha, men minns det som igår! Jag har rest rätt mycket själv, bland annat till Saranda i Albanien och senast till Bologna. Jag åkte dit just för att det är en galet bra matstad och hem till bland annat Ragú alla Bolognese, det vill säga köttfärssås, och mortadella. Det absolut godaste jag åt var en sjuk macka från Mò Mortadella Lab (@mortadellalab) med lätt stekt mortadella, buffelmozzarella, ruccola och tomat. Så simpla ingredienser, men råvarorna var helt otroliga och mackan serverades varm! 3. Du har ju ett otroligt öga för både stil och estetik. Hur hittar du de där perfekta restaurangerna och caféerna när du reser? Taaack! Nejmen jag är en nörd när det gäller krogar och resmål. Jag kan kolla på Instagram och TikTok i timmar innan jag gör en detaljerad resplan och bokar bord (om det går). Eftersom jag själv resebloggade, och nu krogbloggar, så kollar jag aldrig på till exempel Tripadvisor och jag går sällan efter betyg. Jag går istället på personliga rekommendationer av mat- och resebloggare som varit på plats, eller profiler som bor i staden jag ska till. Jag är också en sån person som snarare kollar på en restaurangs Instagramflöde än på meny och hemsida innan jag bestämmer mig. För mig ska helst både maten och miljön vara 10/10! 4. Om du fick sätta ihop en drömresa helt utifrån mat – vart skulle du åka och vad skulle stå på menyn?Men wow vilken dröm! Jag hade gärna åkt till Japan och gjort en matresa där. Jag älskar allt från sushi och ramen till gyoza och yakitori – och det finns säkert mycket mer där som jag inte ens kan namnet på. Jag hade älskar att gå från ställe till ställe och upptäcka nya smaker. Även dryck tycker jag känns kul i Japan med sake och lokalt öl och vin!5. Och slutligen, vad blir din nästa resa? Har du något nytt foodie-äventyr i sikte?I Sverige har jag och en vän kikat på att åka till Ästad Vingård i Halland för att gå på Sinnenas SPA, dricka egenproducerat ekologiskt vin och äta gott på Restaurang Äng. En resa jag velat göra länge!Nästa utomlandsresa blir till Cypern med några vänner, där vi bott och jobbat tillsammans för flera år sedan. Vi åker i slutet av sommaren, för att förlänga den och slippa den hetaste värmen. Här är planen att hyra en bil och ett AirBnb, återuppleva gamla minnen och äta all den goda maten som finns på ön – allt från halloumi till kolgrillat och fisk- och skaldjur, både på restaurang och vid poolen på grillen vid vårt boende!