Jag reser ju ganska mycket – både i jobbet och privat – och en av de bästa investeringarna jag gjort för att få själva resandet att kännas mer njutbart är mitt Amex Platinum-kort (OBS, detta är ej reklam!). Kortet ger mig tillgång till lounger världen över, och tro mig: det förändrar allt. Slippa stressa runt bland gate-snacks och köer, och istället få ett glas bubbel, något riktigt gott att äta och lite lugn innan boarding. Det är en lyx som gör skillnad.Så kanske är det här början på ett nytt inslag här på bloggen – lounge reviews? För detta var inte vilken lounge som helst. Det här var en upplevelse! American Express Centurion Lounge by Pontus Frithiof på Arlanda ligger avskilt i Terminal 5 och kändes redan vid entrén som en annan värld. Dämpat ljus, mjuka soffor, skandinavisk elegans med mörkt trä, naturnära toner och precis rätt mängd hotellkänsla. Inget sorl, inga blinkande skärmar – bara en lugn, stilsäker oas där tiden plötsligt började gå lite långsammare. Vi blev visade till ett bord och fick ett glas kall champagne i handen. Redan där – yes please! Jag började med deras appetizer plate: en liten muskel- och parmesanpaj, en krispig duck spring roll och en perfekt tillagad tonfisk tataki. Tre smårätter, tre små resor. Till varmrätt åt jag lammrostbiff med gnocchi, serverad med rödvin i ett vackert glas och ett leende från servitören som kändes mer som fine dining än lounge. Maten var verkligen något extra – lammets rosa mitt, gnocchins smöriga textur, smakerna som fick mig att nästan glömma att jag snart skulle sitta i ett flygplanssäte. Och som om det inte räckte – rabarbercrumblen till efterrätt var chef’s kiss. Syrligt, krispigt, lent och lagom sött. En liten svensk avslutning som satt exakt där den skulle. Det som verkligen stannade kvar med mig efteråt var hur otroligt genomtänkt allting kändes. Det här var inte bara en lounge – det var som att kliva in på en diskret, lyxig restaurang mitt i ett hav av terminaler och taxfree-butiker. Pontus Frithiof har verkligen skapat något som är lika mycket destination som mellanlandning.